Pind: 50.000 asylansøgere med dansk grænsekontrol

• Gerd Battrup

Presse/medie

Skillelinje. Midlertidig grænsekontrol vil føre til flere asylansøgere, vurderer en række eksperter. Justitsminister Søren Pind anslår, at med grænsekontrol ville Danmark siden september have haft 50.000 asylansøgere. Mens politikerne højlydt diskuterer, hvorvidt en midlertidig dansk grænsekontrol vil føre til flere eller færre asylansøgere i landet, er en række eksperter ikke i tvivl: Midlertidig grænsekontrol vil føre til flere asylansøgere i Danmark. ... Indfører man effektiv grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, vil det derfor resultere i, at flere søger asyl i Danmark,« siger Gerd Battrup, lektor på Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet. ... I stedet er målet en slægtning i Norrköbing i det østlige Sverige, fortæller de. 15-20 tilbageholdte pr. togFor at undgå at flygtninge og især flygtningebørn ligesom Mustafa rejser »under radaren«, har Migrationsverket bedt den svenske regering indføre midlertidig grænsekontrol. Det fortæller Malmø politis pressetalskvinde Ewa-Gun Westford kl. 13.15 til et stort presseopbud på den forblæste togstation Hyllie, der er første stop efter Øresundsbroen. Kontrollen har nu været i gang i næsten halvanden time, og på perron 1B under hende står omtrent 20 betjente i neongule veste parate til at gennemgå hvert tog, der kommer fra Danmark.
    Periode13. nov. 2015

• TitelPind: 50.000 asylansøgere med dansk grænsekontrol