Forvandlingen: Der burde slet ikke være en så stor by her på kanten af Danmark. Men antallet af arbejdspladser på havet vokser, så Esbjerg er ved at forvandle sig - igen. Det er dog mere end svært at tiltrække nye indbyggere til havets by. Det dybe klonk fra stål, der rammer stål, overdøver mågernes skrigen efter de fisk, som ikke længere landes på Esbjerg Havn. ... Ifølge Anne-Mette Hjalager, ekspert i landdistrikter og professor på Institut for Miljø og Erhvervsøkonomi på Syddansk Universitets afdeling i Esbjerg, behøver det ikke være så svært at få nye indbyggere. ... I dag rejser mange af dem væk, så snart de kan, og de kommer her kun, når der er undervisning.« På græsplænen foran Syddansk Universitets afdeling i udkanten af byen bekræftes det billede. ... Dokken Towers kan med et tårn på 125 m blive et vartegn for byen, mener de, der støtter forslaget. Johnny Søtrup er dog skeptisk. »Jeg tror, det bliver svært at forene med erhvervslivet på havnen, og boliger må ikke stå i vejen for vækst. I de mange andre byer, hvor man har bygget boliger på havnen, er det netop sket, fordi havnen er gået i stå, og der ikke længere er industri på havnen. Sådan er det jo ikke her,« siger han og holder en pause.
Periode4. aug. 2015

• TitelPengene lugter ikke længere på Esbjerg havn