Overlægen der ser omskæring af drenge som udtryk for al verdens ondskab

• Jens-André P. Herbener

Presse/medie

portræt Inden for de seneste 10 år er overlæge Morten Frisch blevet selve symbolet på modstanden mod omskæring af drenge. Han siger, at det er en kamp mod uretfærdighed, der driver ham, men ildhuen gør ham ifølge flere også ubehagelig at debattere med og ude af stand til at adskille følelser og faglighed Natten til lørdag den 6. december tikkede en besked ind i Adnan Al-Adhamis mailboks på Facebook. ... Også religionshistoriker og adjunkt ved Syddansk Universitet Jens-André Herbener ser Morten Frisch som væsentlig i kampen mod omskæring herhjemme. ... " Jeg har stor respekt for Morten Frisch som person, og selvom jeg personligt deler hans holdning til omskæring, er jeg nogle gange blevet lidt forvirret over, hvad hans engagement for at deltage i debatten egentlig var. Under samtaler med styrelsen er det blevet lidt emotionelt og lidt skingert, hvilket stod i modsætning til den egentlige rolle som forsker." Samme oplevelse havde Michael King, der er professor med speciale i seksuelle dysfunktioner ved University College i London og for nogle år tilbage debatterede omskæring med Morten Frisch i BBC. Her argumenterede Morten Frisch blandt andet ud fra sit eget forskningsprojekt fra 2011, hvor 5000 seksuelt aktive danske mænd og kvinder havde svaret på spørgsmål om deres seksuelle erfaringer og problemer. Et af projektets konklusioner var, at omskårne mænd tydeligt skilte sig ud og havde tre gange så høj risiko for at opleve hyppigt besvær med at opnå orgasme. Michael King finder dog ikke studiet overbevisende, da man reelt kun kan undersøge forskellen for omskårne mænd ved at undersøge omskårne mænd, som også har været seksuelt aktive som uomskårne. Et sådant studie blev lavet i Afrika og viste absolut ingen påvirkning af mændenes seksuelle funktion," siger han.
Periode23. jun. 2015

• TitelOverlægen der ser omskæring af drenge som udtryk for al verdens ondskab
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato23/06/2015