Cirka 4.000 arbejdspladser skal flytte fra hovedstaden til provinsen med en pris på 250.000 kroner per arbejdsplads. På længere sigt kan det være med til at skabe arbejdspladser og vækst. Jyllands-Posten tager temperaturen på udflytningen, som netop nu er i fuld gang. Første oktober sidste år præsenterede regeringen en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. ... Begrænset udbytte i modtagerkommunerAnne-Mette Hjalager er professor og leder Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet. ... Det kunne for eksempel være en målsætning om, at man sammen med Syddansk Universitet i Sønderborg sikrer, at området bliver det bedst forvaltede landbrugsområde i hele Europa. ... »Det mangler at blive vist, at der kommer et stort videnstab, i forbindelse med udflytninger. Nye medarbejdere kommer for eksempel fra universiteterne med noget ny viden, så man kan lige så godt vende argumentet om og sige, at der kommer en vidensgevinst, fordi man får nyt blod ind i organisationen, og man har chancen for at organisere opgaverne på ny,« siger han. ... Det kan også være en fordel for private virksomheder, at der er flere arbejdspladser i kommunen, så det for eksempel bliver nemmere for medarbejderes ægtefæller at finde job.
Periode24. apr. 2016

• TitelOmfattende udflytning er i fuld gang
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato24/04/2016