Syddansk Universitet får som det første i Skandinavien et Max-Planck Center Et center med tysk oprindelse, hvor der forskes i aldring og helbred - Det er en stor hædersbevisning for forskningen på Syddansk Universitet, at Max-Planck-Gesellschaft har valgt os som samarbejdspartner til det første Max-Planck Center i Skandinavien. Det nye center er et godt bevis på, at det betaler sig at dyrke et forskningsområde i mange år og dermed blive blandt de allerbedste på området, udtaler universitetets rektor, Jens Oddershede. Max-Planck-Gesellschaft organiserer sig i institutter, der er bygget op om enkeltforskere, som har vist gode resultater inden for deres felt. En af dem er professor James W. Vaupel. Han har hidtil stået i spidsen for Max-Planck-Institut for demografisk forskning i Rostock og bliver nu leder af det nye Max-Planck Odense Center.
Periode30. jan. 2013