Obama lukker Vietnam ind i varmen

Presse/medie

Symbolikken var ikke til at tage fejl af, da USA's præsident, Barack Obama, og Vietnams præsident, Tran Dai Quang, i går gav hinanden hånden foran en stor bronzebuste af Ho Chi Minh - amerikanernes kommunistiske hovedfjende under Vietnamkrigen. ... Når USA vil ophæve våbenembargoen netop nu, er det ifølge Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet og forfatter til bogen " Vietnamkrigen", kulminationen på et stadig tættere samarbejde mellem Vietnam og USA. ... USA ønsker skridt for skridt at se forbedringer, og så løsner man grebet efterhånden," siger Niels Bjerre-Poulsen. Vietnam er blot det seneste eksempel på, at Obama det seneste halve år har gjort en indsats for at få ryddet op i landets historiske konflikter.
Periode24. maj 2016

• TitelObama lukker Vietnam ind i varmen