Nyt sprøjteudstyr skal skelne ukrudt fra afgrøder: Randersvirksomheden T&O Stelectric er med i udviklingen af en intelligent sprøjtebom, der skal gavne miljøet.

  • Rasmus Nyholm Jørgensen

Presse/medie

Beskrivelse

link: http://amtsavisen.dk/article/20091215/RAM/712139977/1026

Randersvirksomheden T&O Stelectric, der har domicil i Randers Syd, er med i et af Danmarks mest ambitiøse projekter inden for intelligent sprøjtebehandling af afgrøder. 

Landbrugene bliver større og større og mere og mere effektive. Det kræver samtidig udvikling af en lang række redskaber, som kan nedbringe omkostningerne og øge fortjenesten. En øget intensivering af landbruget indebærer samtidigt den risiko, at miljøet belastes yderligere, medmindre man driver landbruget økologisk eller på anden måde finder en bæredygtig balance.


I tråd med denne udvikling er der i universitetsmiljøet omkring Århus, Odense og København udviklet forskellige metoder til at sprøjte vårafgrøder på en mere målrettet og intelligent måde. Dette forskningsarbejde skal nu stå sin prøve ved fremstillingen af en prototype som skal vise sit værd ved anvendelse i et rigtigt landbrug. T&O Stelectric A/S er aktiv deltager i projektet »Den intelligente sprøjtebom« - et projekt, der er støttet af Højteknologifonden.

Emne

Ukrudt, sprøjtemidler
Periode15. dec. 2009

Mediebidrag

1

Mediebidrag

  • TitelNyt sprøjteudstyr skal skelne ukrudt fra afgrøder: Randersvirksomheden T&O Stelectric er med i udviklingen af en intelligent sprøjtebom, der skal gavne miljøet.
    Mediets navn/udløbRanders amtsavis
    MedietypeTryk
    Dato15/12/2009
    PersonerRasmus Nyholm Jørgensen