NY FORSKNING: SOLFILTER ER HORMONFORSTYRRENDE

Presse/medie

Et UV-filter, som benyttes i solcremer, virker hormonforstyrrende på fisk. Det viser nyt forskningsstudie fra Syddansk Universitet. Det beskytter mod solens stråler, men nu har det vist sig, at UV-filtret benzophenone-3 (BP3), som benyttes i flere typer solcreme, også virker hormonforstyrrende på fisk. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Syddansk Universitet i Odense, som er støttet af Miljøstyrelsen. ' Miljøstyrelsen har stor fokus på hormonforstyrrende stoffer. ... Det skete på Syddansk Universitet som et projekt under Center for Hormonforstyrrende stoffer, og nu er resultaterne klar. ' Der er ingen tvivl om, at stoffet er hormonforstyrrende. ... Da fisk er vertebrater ligesom mennesker, og vi stort set har samme hormonsystem, er det sandsynligt, at BP3 også kan påvirke mennesker,' siger Karin Lund Kinnberg, akademisk medarbejder, Ph. d. fra Syddansk Universitet BP3 er ikke blandt de mest anvendte UV-filtre, men hvis du vil undgå det helt, kan du vælge Svanemærket kosmetik.
Periode22. okt. 2015

• TitelNY FORSKNING: SOLFILTER ER HORMONFORSTYRRENDE