Nu flytter robotterne snart på plejehjem

Presse/medie

... Hvordan afkodes det menneskelige kropssprog? Hvordan skal en robot tale, for at et ældre menneske føler sig tryg ved den? ... Det er den slags spørgsmål, robotforskere på Syddansk Universitet lige nu knokler for at besvare. ... Robotten skal kunne bære vasketøj, servere vand, følge den ældre rundt på plejehjemmet og endda føre korte samtaler. ... »Der er lavet mange industrirobotter, men i udviklingen af velfærdsrobotter eksploderer kompleksiteten«, siger Norbert Krüger, som er leder af forskningsprojektet. ... Flere ældre og færre hænderForskerne fra Syddansk Universitet har i samarbejde med Køge Kommune fundet frem til de opgaver, plejehjemmene har brug for at blive aflastet med, og som er teknisk muligt inden for nærmeste fremtid.
Periode29. mar. 2017

• TitelNu flytter robotterne snart på plejehjem
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato29/03/2017