Netflix giver stort tilbud til ansatte: Tag så meget barsel, du vil

Presse/medie

ØKONOMI Virksomheder i Silicon Valley går forrest i kampen for bedre barselsvilkår i USA. Streaming-tjenesten Netflix har tilbudt sine medarbejdere ubegrænset barsel i forsøget på at holde de skarpeste hjerner ude af kløerne på konkurrenter. ... Der findes lovgivning om ubetalt barsel, men betalt barsel er op til den enkelte virksomhed at fastsætte, og det er endnu ikke ret udbredt, så at Net-flix tilbyder et års betalt barsel, er et usædvanligt initiativ«, forklarer lektor i amerikanske studier ved Syddansk Universitet, Niels Bjerre-Poulsen. ... Og det er et budskab, som Silicon Valleys barselsinitiativer kan give vind i sejlene, mener Bjerre-Poulsen. »Det gør det væsentlig lettere for Hillary Clinton, at hun kan henvise til succesrige virksomheder, som faktisk allerede gennemfører den her politik, fordi modargumentet ellers vil være, at det kommer til at koste arbejdspladser og skade virksomhederne, hvis de skal betale for dyre barselsordninger«, fortæller han.
    Periode8. aug. 2015

• TitelNetflix giver stort tilbud til ansatte: Tag så meget barsel, du vil
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato08/08/2015