Nekrolog/mindeord

Presse/medie

Beskrivelse

Mindeord
Professor, dr.med. Jørgen Jespersen, Syddansk Universitet, skriver mindeord om mund- og kæbekirurg, professor dr.med. Steen Sindet-Pedersen, København, 64 år gammel.
_____________________________________________________________________________________

Ønsket om at vende tilbage til familien men også på ny at virke i Danmark var stort. Kvalifikationer til et professorat var fornyeligt dokumenteret og forskningsplaner udarbejdet, men kortvarig alvorlig sygdom satte en brat stopper for dette.

Steen Sindet-Pedersen afsluttede tandlægestudiet ved Aarhus Universitet i 1979 og gennemførte specialistuddannelsen i mund- og kæbekirurgi ved Aarhus og Odense Universitetshospitaler og opnåede autorisation i 1985. Han gennemførte senere forsvar for den medicinske doktorgrad ved Aarhus Universitet i 1991. Disputatsens emne var blødning og mundkirurgi hos patienter med medfødt eller erhvervet blødningstendens. Ikke mindst dokumentation af at medikamentel behandling kunne forebygge blødning hos patienter i blodfortyndingsbehandling, f.eks. hos patienter med kunstig hjerteklap eller forkammerflimren vakte opsigt. En klinisk artikel i det velanskrevne lægetidsskrift New England Journal of Medicine i 1989 sikrede international anerkendelse.

I årene 1989 – 2005 var Steen Sindet-Pedersen professor ved Aarhus Universitet og University College London. Senest ved European University College i Dubai og i knap 10 år ’Visiting Professor’ ved University of Texas, Houston, USA. Årene ved Aarhus Universitet var meget produktive med mange videnskabelige artikler og stor undervisningsaktivitet både præ- og postgraduat. Hans kæbekirurgiske indsats var meget anerkendt og han færdedes hjemmevant på mange hospitaler i ind- og udland, især i Norden.

Steen Sindet-Pedersen erkendte forskningens nødvendige bredde med fokus på formidlingen, men også dybden i forskningen og gerne tværdisciplinært. Han kunne være kontroversiel og skille vandene i sin erkendelse af dogmet om, ”at man ikke kan være forrest, hvis man går i andres fodspor”. Middelmådigheden havde ingen plads.

Dansk sundhedsforskning har mistet en markant profil, familien et kært medlem, vi andre en god ven, og Caroline en far, der gjorde en forskel.

Periode2. okt. 2018

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelNekrolog/mindeord
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbBerlingske
  MedietypeTryk
  LandDanmark
  Dato02/10/2018
  BeskrivelseSteen Sindet-Pedersen
  Producer/forfatterJørgen Jespersen
  PersonerJørgen Jespersen

Emneord

 • Nekrolog