Nato baner vejen for angreb i cyberspace

Presse/medie

CYBERKRIG Forsvarsalliancen Nato er en defensiv organisation, men snart vil Nato også kunne føre angrebskrig i cyberspace. Danmark kan være et af de lande, der stiller hackere til rådighed, siger minister. For verdens største forsvarsalliance har krige hidtil kun udspillet sig i tre dimensioner - på land, til vands og i luften. ... Men for at en cyberoperation kan kaldes et angreb i militær forstand, skal den have samme effekt som et klassisk angreb - altså at bygninger bliver ødelagt, eller at folk dør«, siger Frederik Harhoff, som er professor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og tidligere har været dommer ved krigsforbryderdomstolen i Haag. ... Med Nato's beslutning om at gøre cyberområdet til en militær kampplads er der altså ikke noget i vejen for at gennemføre lignende angreb med cyberstøtte i fremtidige krige. Danmark kan lave cyberoffensiverFlere af Nato's medlemslande er i gang med at opbygge nationale cyberkapaciteter, der vil kunne bruges i Nato-aktioner. Også i Danmark er man i gang med at opbygge en militær cyberenhed med mandat til offensive operationer, og der er i forsvarsforliget afsat 355 millioner kroner til formået frem til udgangen af 2017.
Periode18. jun. 2016

• TitelNato baner vejen for angreb i cyberspace
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato18/06/2016