Når verden ramler, flygter vi ud i haven

Presse/medie

I terrortider føles det for mange mest trygt på guldaldersk manér at placere sig selv og familien i baghavens eller sommerhusets sikre idyl. Men i længden nytter forskansning ikke, mener krisepsykolog Morgenen efter at 84 mennesker den 14. juli i Nice var blevet kørt ihjel af en IS-tilhænger i lastbil, tændte Anne Ravn for radioen i sit køkken i Aarhus. ... Også selvom det måske ikke er logisk. ... Du må knække koden til dine følelser, og du bliver nødt til at godtage usikkerheden i verden. Selvfølgelig skal vi ikke opsøge svært farlige krigszoner, men vi kan ikke gardere os mod terror." Den holdning deler Nils Gunder Hansen, professor ved institut for kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet. ... Men gennem den måde, som terrorismen fungerer på i sin perverse konsekvens, findes det ikke længere. Dens mål er jo netop, at ingen skal føle sig trygge, uanset hvor de opholder sig. Det viser angrebet i kirken i Normandiet, hvor der kun var fire-fem mennesker samlet til messe. ... NILS GUNDER HANSEN, PROFESSOR VED INSTITUT FOR KULTURVIDENSKABER VED SYDDANSK UNIVERSITET.
Periode29. jul. 2016

• TitelNår verden ramler, flygter vi ud i haven
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato29/07/2016