Når gluten bliver skadeligt

Presse/medie

Beskrivelse

Cøliaki. I dag er der omkring 10.000 danskere med glutenallergi, men forskerne forventer, at det tal vil stige fremover, for undersøgelser både herhjemme og i udlandet peger på, at mange går rundt med glutenallergi uden at få en diagnose På børneafdelingen på Odense Universitetshospital sidder en af landets fremmeste forskere i cøliaki -eller glutenallergi, som det hedder på mere jævnt dansk. ... Det betyder, at kroppen ikke kan udnytte kostens næringsstoffer fuldt ud. Cøliaki forårsages af protein i form af gluten, som findes i de fire kendte kornsorter: hvede, byg, rug og havre. I gluten er det proteiner, der hedder prolaminer, som kroppen ikke kan tåle. Hos cøliakere medfører gluten en skadelig immunreaktion i tyndtarmen, og tarmens lange fimrehår skades. ... I øjeblikket er Danmark et af de lande med færrest diagnosticerede cøliakipatienter. ... Derudover har han siden 2000 været forskningsleder ved Syddansk Universitet.
Periode19. jun. 2015

Mediedækning

1

Mediedækning

  • TitelNår gluten bliver skadeligt
    Mediets navn/udløbFyens Stiftstidende
    Dato19/06/2015
    Producer/forfatterLaila Tøttrup, lait@jfmedier.dktrda@jfmedier.dk
    PersonerSteffen Husby