FORSKNING Det kan give skader på hørelsen, hvis man tilbringer mange timer i en orkestergrav omgivet af musik, men det kan også give problemer andre steder i kroppen. Derfor har forskere fra Syddansk Universitet undersøgt, hvordan man kan forebygge de smerter, som musikere i symfoniorkestre kan få, når de skal sidde med for eksempel en violin i samme stilling mange timer i træk. -Når musikerne sidder til koncerter, så overskygger ambitionen om at spille musik på højeste niveau ofte de negative konsekvenser, der er for kroppen i form af overbelastning og smerter, siger Lotte Nygaard Andersen, der er lektor på Syddansk Universitet ved Institut for Idræt og Biomekanik. I projektet lavede 23 musikere fra Odense Symfoniorkester styrke-og konditionstræning i arbejdstiden, og det hjalp både på deres spil og fjernede en del af smerterne.
Periode1. feb. 2017

• TitelMusik kan også gøre ondt
    Mediets navn/udløbHerning Folkeblad
    Dato01/02/2017