Beskrivelse

Familiestrukturen har familiestrukturen ændret sig fra at bestå af tre generationer, nemlig børnebørn, deres forældre og bedsteforældre, til nu også at indeholde oldeforældre-generationen, fortæller Bernard Jeune fra Dansl Center for Aldringsforskning. På den måde har de som den første generation den udfordring af stå med såkaldt dobbelt forpligtelse i familien.

"Babyboomerne er blevet 65, og de er tit blevet beskrevet som de forkælede 68'ere, der ikke gider andet end at drikke rødvin og rejse til Mallorca for at nyde livet. Det passer bare ikke, for de er den først egeneration, som både har forældre, børn og børnebørn - og de forventes at være meget for alle generationer."

Der er nemlig en stor stigning i antallet af 90-årige, oldeforældrene, og det er en forholdvis skrøbelig og pasningskrævende gruppe, som har brug for omsorg fra deres børn. Samtidig er børnene af vor tids bedsteforældre, dem der blev fødtr i 80'erne, en af de mindste generationer, vi har, og de skal bære hele generatiuonen af de ældede babyboomere.

"Derfor er der i høj grad brug for bedsteforældrene. De er nødt til at passe deres børn, for den generation har travlt. De skal arbejde længere for at tjene mere, og derfor må bedsteforældrene hente børn. Det så vi ikke på samme måde for 30 år siden," siger Bernard Jeune.

Periode6 dec. 2018

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelModerne bedsteforældre har travlt
  Mediets navn/udløbÆldreSagen
  LandDanmark
  Dato06/12/2018
  BeskrivelseBedsteforældrerollen har ændret sig markant på bare et par generationer
  Producer/forfatterTea Sletved
  URLhttps://www.aeldresagen.dk
  PersonerBernard Jeune