Minister vil sætte grænse for forbrug af antibiotika

Presse/medie

SUNDHED Danskerne indtager 53 ton antibiotika om året. Det tal skal ned, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V). For første gang vil Danmark nu indføre konkrete mål for, hvor meget antibiotika danske læger må udskrive om året. ... Professor: God idé at holde igenI Danmark er forbruget blandt mennesker steget med 40 procent siden 1997, hvor det første gang blev målt. Siden 2011 er det stagneret, men alligevel finder professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos det højst relevant at gøre en indsats for at nedsætte det markant. Han peger på, at der for ofte udskrives antibiotika hos de praktiserende læger til behandling af harmløse infektioner som bihulebetændelse, mellemørebetændelse og halsbetændelse.
Periode17. jun. 2016

• TitelMinister vil sætte grænse for forbrug af antibiotika
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato17/06/2016