Kun få - om nogen - flytter til Ærø, fordi der er et sygehus på øen eller på grund af nærheden til dette sygehus. Men en tredjedel af de nuværende ærøboer vil flytte igen, hvis det samme sygehus skulle lukke. Over 90 procent af ærøboerne finder det afgørende vigtigt, at der er adgang til sundhedsydelser på øen. Konklusionerne i en ny stor undersøgelse, der offentliggøres i dag fra Syddansk Universitet, er tydelige og klare og sætter en tyk, sort streg under sygehuset som en afgørende faktor for Ærøs overlevelse: Sygehuset er livsnerven. Uden det flytter øboerne, og øen lukker og slukker! Undersøgelsen af sammenhængen mellem bosætning og adgang til sundhedsydelser i yderområder er gennemført af forskningsassistent Jens Fyhn Lykke Sørensen og lektor Gunnar Lind Haase Svendsen på Syddansk Universitet i Esbjerg med støtte fra EU's Interreg program.

Periode17. apr. 2007

Mediebidrag