Man skal først kigge ned i sin bog, derefter ud i verden

Presse/medie

Gymnasiereform: Hvordan bliver man alment dannet, og levner fremtidens gymnasium plads til det? Spørgsmålet deler elever, lærere og politikere. »Jeg vil æde min gamle hat på, at den diskussion vil blusse op igen og igen. Dette er ikke den sidste reform, vi har set. Slet ikke,« siger en forsker. »Fremtidens gymnasium bygger videre på 150 års tradition for almendannelse i gymnasiet.« Ordene stammer fra undervisningsministeriets hjemmeside. ... Netop den diskussion forventer Steen Beck, centerleder ved Center for Forskning i Skoleudvikling, Syddansk Universitet, vil blive central i tiden, der kommer. ... Men i realiteten ville man »skabe entreprenante individer på arbejdsmarkedet«, udtalte Steen Becks kollega på Syddansk Universitet, Dion Rüsselbæk Hansen, til Information og konstaterede, at udspillet vidnede om »et kæmpe demokratisk underskud, hvor det at uddanne medborgere er uden betydning«. ... Man skal først kigge ned i sin bog, derefter ud i verden.« Annette Lind, uddannelsesordfører for Socialdemokraterne, tror heller ikke på, at gymnasiereformen - herunder det forkortede grundforløb - vil fastlåse eleverne. »Det er rigtigt, at vi strammer, fordi vi gerne vil have, at eleverne skal tænke sig mere om, når de vælger, hvad de vil.
Periode8. jun. 2016

• TitelMan skal først kigge ned i sin bog, derefter ud i verden
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato08/06/2016