... Fortællinger fra ' Underdanmark' er ofte skildringer af en gruppe af borgere, som klientgjorte sidder fast på offentlig forsørgelse. ' Systemet' er nærmere en forhindring end en hjælp for de socialt udsatte, og når fortællingen skal udfordres med en positiv historie, er det gerne beretningen om individets personlige kamp. ... Hun bakkes op af Klaus Petersen, der er professor og leder af Center for Velfærdsforskning ved Syddansk Universitet. ... Politikere og medier elsker at beskæftige sig med ' mønsterbryderen', der i kraft af sin stærke karakter er migreret til et højere socialt lag. ... På den måde har det altid været svært at skildre velfærdstaten og ' systemet', forklarer Peter Simonsen, der er professor ved Institut for Kulturvidenskaber og Litteratur på Syddansk Universitet med speciale i velfærdsstatens litteratur og kultur.
Periode30. nov. 2016

• TitelMønsterbrydere skygger for fortællingen om velfærdsstatens succes
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato30/11/2016