Instruktør Alejandro G. Iñárritu er branchens darling efter blot seks film. Den 52-årige mexicaner laver eksistentielle skæbnedramaer båret af stærkt skuespil. På søndag kan han skrive oscarhistorie, hvis han som forventet vinder Hollywoods største pris for sin dødswestern "The Revenant" Ingen instruktør har vundet oscarprisen for "bedste film" to år i træk. ... Men nedenunder rummede den en subtil social kritik af samfundets voldelighed," siger Claudio Cifuentes-Aldunate, lektor i spansk og spanskamerikanske studier på Syddansk Universitet. ... Men gerningsmændene er to lokale drenge, der leger med en riffel på en bakketop. Sådan viser Iñárritu, at volden også tit udspringer af det banale," siger Claudio Cifuentes-Aldunate. Efter "Babel" gik Alejandro G. Iñárritu bort fra den splintrede fortællestil, der var blevet hans signatur. ... Lige ud af landevejenHans spansksprogede "Biutiful" (2010) var i stedet fortalt lige ud ad landevejen, men var stadig en skæbnetung historie om en døende person, som skal rense sin samvittighed, inden han går ind i mørket.
Periode26. feb. 2016

• TitelLiv og død på mexikansk
    Mediets navn/udløbBørsen
    Dato26/02/2016