Litteraturen definerer altid de europæiske krisetider

Presse/medie

Flugt, migration og eksil har altid præget den europæiske litteratur. Og nogle gange er det ligefrem litteraturen, der skaber historien. Med afsæt i den aktuelle flygtningestrøm til Europa og dens udfordring for det europæiske sammenhold er Information sammen med en historiker og en litterat gået på jagt efter migrationens rolle for den europæiske litteratur Litteraturen har altid ledsaget de store europæiske kriser. ... Moritz Schramm er lektor ved Institut for Kulturstudier på SDU og har netop fået en bevilling til et forskningsprojekt om europæisk migra tionslitteratur. ... Om nogle år vil det være romaner, hvor flugterfaringerne i fiktiv form vil indgå i alle landes kollektive baggrund.« I Tyskland er der gennem årene kommet tre millioner emigranter fra Tyrkiet, Østeuropa og Rusland. De har ifølge Moritz Schramm påvirket litteraturen i ekstrem grad. ... Der er med andre ord åbnet for, at litteraturen i den kommende tid vil være med til at definere, hvad det er for samfund, vi får. Spørger man Uffe Østergaard, om hans bud på, hvad der kommer til at ske, siger han, at det er en fifty-fifty-situation. »Verden er ved at organisere sig i nationalstater, og det er interessant om Europa vandrer ind i den her situation med 58 forskellige nationale identiteter eller med to-tre dominerede. Der er lige så meget, der tyder på det fælleseuropæiske som på genopfindelsen af stadig nye statsdannelser.
Periode19. sep. 2015

• TitelLitteraturen definerer altid de europæiske krisetider
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato19/09/2015