Lektorer er uenige om regeringens grænsekontrol (v.2)

Presse/medie

Genindførelse af grænsekontrollen kan være i strid med reglerne advarer to, mens en tredje er uenig. KøbenhavnRegeringen indførte mandag med øjeblikkelig virkning grænsekontrol for gennem "rettidig omhu" at undgå en ophobning af flygtninge og migranter. ... Det siger Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet, til Information. ... I henhold til Schengenreglerne, skal der være en konkret trussel til stede, lyder det fra Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, adjunkt ved Syddansk Universitet, ifølge Jyllands-Posten. ... Det betyder, at det er noget, der kræver, at man letter sig her og nu og får gjort noget ved det, siger han.Rebecca Adler-Nissen, lektor i EU-politik ved Københavns Universitet, er dog uenig i de to udlægninger.- Det, der er lidt interessant ved de her midlertidige genindførelser af grænsekontrollen, er, at de alle sammen er lovlige.
Periode5. jan. 2016

• TitelLektorer er uenige om regeringens grænsekontrol (v.2)
    Mediets navn/udløbRitzaus Bureau
    PersonerGerd Battrup, Henning Fuglsang Sørensen