Lektor: Donald Trump kan blive præsidentkandidat

Presse/medie

Donald Trump bliver modsat tidligere ikke længere afskåret fra at være et reelt bud på vinderen af den republikanske nominering til at blive amerikansk præsident. USA: Flere end 10 kandidater er stadigvæk med i kampen om at vinde Det Republikanske Partis nominering til at bestride posten som amerikansk præsident efter valget i 2016. Det er usædvanligt, og det tyder ifølge Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, på, at alt er muligt i kampen om nomineringen. ... Og det har han altså ikke fået banket af, og han har også stadigvæk sin storebror, George W. Bush, som en møllesten om halsen, og det har han heller ikke formået at frigøre sig fra,« siger Niels Bjerre-Poulsen og fortsætter: »Marco Rubio er helt klart den bedste taler i feltet, og hvis han for alvor får fat, har han måske et væsentligt mere optimistisk budskab, end flere af de andre kandidater har.« Niels Bjerre-Poulsen forklarer, at pengene internt i partiet endnu ligger hos Jeb Bush eller måske i højere grad Marco Rubio, som blev udråbt som vinder af onsdagens TV-debat mellem de republikanske kamphaner. Men spørgsmålet om Marco Rubio eller Jeb Bushs chancer for at vinde nomineringen hænger nøje sammen med, om gassen nogensinde går af outsideren Donald Trumps kampagne-ballon.
    Periode29. okt. 2015

• TitelLektor: Donald Trump kan blive præsidentkandidat