Ledende artikel: Med sproget som slagvåben

• Jalal El Derbas

Presse/medie

LEDER Mobning og nedværdigelse af andre er, desværre, udbredt blandt skoleelever. ... Det er Jalal El Derbas fra Syddansk Universitet, der som led i et forskningsprojekt har fulgt tosprogede elever på to folkeskoler, og han var selv rystet over, hvad hans video-optagelser over flere måneder afslørede: Arabiske drenge, som absolut ikke anvender deres modersmål til indbyrdes hjælp og undervisning, men til at bagtale lærere og chikanere andre elever. ... Desværre viser statistikkerne, at ikke mindst de arabiske drenge, og til en vis grad pigerne, hører blandt dem, der kommer dårligst ud af skolen. Den danske skole og det danske samfund imødekommer i allerhøjeste grad andre kulturers ønske om at leve fredeligt her i landet og nyde godt af velfærden.
    Periode22 jun. 2016

• TitelLedende artikel: Med sproget som slagvåben
      Mediets navn/udløbBerlingske
      Dato22/06/2016