Lad os klappe hesten. Der skal ikke gå panik og symbolpolitik i diskussionen

• Saliha Fetteh

Presse/medie

Barnebrude. Ægteskaber hvor pigen er under 18 er et nyt fænomen i Syrien og skyldes formentlig forældres forsøg på at skabe tryghed mod krig og fattigdom. Tvungen skilsmisse kan være en katastrofe for pigen, vurderer lektor. »Uacceptabelt!« Regeringen lægger op til en hård kurs over for de ægtepar, hvor pigen er under 18 år, der kommer til Danmark som asylsøgere. ... Saliha Fetteh, ekstern lektor på Syddansk Universitet med speciale i børneægteskaber, siger om de 15-18-årige: »Lad os klappe hesten. ... Det kunne indikere, at det er en social foranstaltning,« siger generalsekretæren, hvis kolleger i FN-systemet allerede for et par år siden advarede om en stigning i antallet af børneægteskaber. »Jeg har selv besøgt nogle af lejrene og kan et stykke ad vejen godt sætte mig ind i den udfordring, der er som forældre. Man kan ikke brødføde sine børn, og når en er giftet bort, er der en mund mindre at mætte.
Periode1. feb. 2016

• TitelLad os klappe hesten. Der skal ikke gå panik og symbolpolitik i diskussionen
    Mediets navn/udløbBerlingske
    Dato01/02/2016