Lars Løkke holdt i dag tale ved 100 års-dagen for salget af Jomfruøerne til USA. ... Han undskyldte ikke direkte for de danske ugerninger, men mente at fortiden var utilgivelig, og at vi i stedet må kigge fremad. Steffen Kretz, du har været i hælene på statsministeren i de sidste dage. Hvilke linjer lagde statsministeren i talen ud i dag for det fremtidige forhold mellem Danmark og Jomfruøerne? han gik en ret fin balancegang. Han holdt en tale, som var meget personlig og meget dybtfølt, og samtidig havde han et historisk perspektiv, som gjorde, at folk der lyttede til det måtte forstå, at den danske statsminister tog afstand fra den rolle, Danmark har spillet historisk omkring øerne her og især i forhold til slaveriet. Nogle i Danmark vil sige, hvorfor sagde han ikke bare undskyld, han brugte ikke ordet, men man kunne ikke undgå at høre en klar undskyldning fra den danske statsminister og en hyldest til de folk på Jomfruøerne, som vandt deres frihed, og som statsministeren kaldte hældte. Det er en en forholdsvishelte hvordan bliver budskabet modtaget? ... Han taler om slaveri, som er det, vi taler om herhjemme.Aktører: Henrik Kjerrumgaard, direktør ved White CloudJørn Brøndal, lektor ved Instut for Historie ved SDUGunvor Simonsen, lektor ved Saxo-Instituttet på Københavns UniversitetShelley A. Moorhead, rådgiver og grundlægger af ACRRA.Indslaget forekommer ca. 13 minutter inde i udsendelsen.
Periode31. mar. 2017

• TitelLøkke undskyldte ikke direkte for slaveriet
    Mediets navn/udløbDR2 Deadline 22.30
    Dato31/03/2017