Kronik: Nu indtager tv-serien " Game of Thrones" tronen igen

Presse/medie

kronik | " Game of Thrones" er i udpræget grad et barn af en senmoderne tidsalder, hvor vi på den ene side ikke tror på noget bestemt, men på den anden side samtidig er fascineret af tanker, der kan genforene os med den natur og det kosmos, som vi tabte, da rationalisme, videnskab og lutherdom i skøn forening affortryllede verden DET ER NU BLEVET TID til at bænke sig foran tv-skærmen og stille ind på sjette sæson af HBO's megasucces "Game of Thrones". ... Der er tale om en ældgammel religion uden præster og templer og med naturen selv som centrum for dyrkelsen af det guddommelige. Der har derfor ikke udskilt sig et skabende moralsk princip bag eller hinsides naturen selv, sådan som det findes i den nye tro og R'hllorreligionen. ... Og hvilket sted er bedre til at lege end i fantasyfortællingen, specielt når denne som i "Game of Thrones" suppleres med en god portion realisme?Steen Beck er lektor ved institut for kulturstudier, Syddansk Universitet og forfatter til bogen "Vinteren kommer - en fordybelsesbog for Game of Thrones-fans"KRONIKKEN PÅ MANDAG: Birthe Rønn Hornbech, forhenværende medlem af Folketinget for Venstre og forhenværende kirkeministerVi ved godt, at videnskaben har affortryllet verden, men vi er optaget af fortællinger, der genfortryller den.
Periode30. apr. 2016

• TitelKronik: Nu indtager tv-serien " Game of Thrones" tronen igen