Kronik: Livet i en forening gør børn sunde

Presse/medie

På banen udviskes de fleste forskelle. Sport ryster os sammen og gør os sundere. Og det er ude i foreningerne, at det er allerbedst. Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund, Peter Krustrup, professor, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, og Niels Wedderkopp, professor på Syddansk Universitet, Odense FLEKSIBLE og individuelle idrætstilbud vinder indpas. ... Konklusionen fra undersøgelserne fra Københavns Universitet og Syddansk Universitet i Odense, er, at foreningsidrætten har stor betydning for børns fysiske form og sundhedstilstand. ... Det har de tilsvarende kun i 5 procent af tiden, når piger spiller 11 mod 11 sammen med drenge. I DET LANGE perspektiv ser det ud til, ud fra Svendborg-projektet, at der er en positiv effekt på idrætsdeltagelsen i fritiden, når der er flere idrætstimer i skoletiden. Med mere idræt i foreningsregi og/eller mere idræt i skolen vil børnene i langt højere grad leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet. Og vi kan på den måde opnå, at hele børneårgange får en lavere forekomst af fedme, en lavere risiko for sygdomme og i tillæg en markant bedre fysisk form. Specielt overvægt og fedme er vigtige her. ... Forskellen blev udgjort af det, man kalder tyndfede børn, og de bliver ikke registreret ved simple målinger af højde og vægt.
Periode29. mar. 2016

• TitelKronik: Livet i en forening gør børn sunde