Kronik: Danmark taber terræn uden sprogpolitik

• Christian Høgel

Presse/medie

kronik | Det danske sprog har i århundreder nydt godt af input fra andre sprog. I skolen har undervisning i især tysk, fransk, latin og engelsk betydet, at danskere generelt har haft enorme sprogkompetencer. Alt det er vi ved at tabe på gulvet. Danmark behøver en sprogpolitik, skriver sprogprofessor i dagens kronik DANMARK ER FOR NYLIG blevet lovet en sprogpolitik. ... Og det er ikke kun erhvervslivsinteresser med et stærkt Tyskland, der understøtter dette. Også Danmarks historiske og kulturelle forbindelser til det tyske er her et vigtigt argument. Men et af de alvorligste problemer for gymnasiesprogfagene har været, at der også har været en dalende tilstrømning til sproguddannelserne. Sammen med økonomiske interesser fra uddannelsesinstitutionernes side er dette den primære grund til, at sprogfag beskæres og lukkes. ... Christian Høgel er professor mso i klassiske studier ved Syddansk Universitet.
    Periode22. aug. 2016

• TitelKronik: Danmark taber terræn uden sprogpolitik