Kræftens Bekæmpelse samarbejder med kemisk

Presse/medie

Kræftens Bekæmpelse siger ja til støttekroner fra produkt, som som sprøjtes kraftigt med midler, der giver risiko for kræft og fosterskader. Miljøjournalist Kjeld Hansen skriver i dag om sagen på sin blog på hjemmesiden gylle. dk, og Dagens Medicin har fået rettigheden til at bringe artiklen. Ikke en fugl, ikke en frø og ikke et eneste græsstrå er at se, så langt øjet rækker. ... Philippe Grandjean, der er forskningsleder i miljømedicin ved Syddansk Universitet i Odense. ... I gennemsnit drejer det sig om et tab på mellem 1 og 2 IQ-point for hver eneste fødsel i Danmark. ... Et enkelt tjek af det foretrukne ukrudtsmiddel — Fenix — som Grøntsagslaugets planteavlskonsulent angiver som hovedmidlet, ville have afsløret det som ' muligt kræftfremkaldende'. ... Hans Jørn Kolmos, der er forskningsleder i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet i Odense. ... Det er derfor helt klart et problem, når der blandes syv forskellige stoffer, hvoraf flere er mistænkt for kræftvirkning eller fosterskader Philippe Grandjean, professor, dr. med., forskningsleder i miljømedicin ved Syddansk Universitet i Odense Hvis man spiser mange grøntsager, reducerer man altså risikoen for at få kræft. Forskning på området viser, at denne sundhed kan opnås med såvel økologisk som konventionelt dyrkede afgrøder Leif Vestergaard Pedersen, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Der er tale om en markant etisk udfordring for enhver forsker, hvis man tilbydes økonomisk støtte fra den type virksomheder, der står for de miljøpåvirkninger, forskningen skal afdække Hans Jørn Kolmos, forskningsleder i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet i Odense.
Periode23. okt. 2015

• TitelKræftens Bekæmpelse samarbejder med kemisk