Komiker ramt af Erdogans vrede

Presse/medie

PORTRÆT Den tyske komiker Jan Böhmermann har fornærmet den tyrkiske præsident, Recep Erdogan og udløst en diplomatisk krise mellem Tyskland og Tyrkiet. Komikeren, der er kendt for at gå til grænsen, risikerer nu at komme i fængsel for sin satire. For blot et par uger siden var det de færreste uden for Tyskland, der havde hørt om den tyske komiker Jan Böhmermann. ... Men denne sag trækker store overskrifter i de store tyske aviser, så det er der ved at blive lavet om på«, vurderer Moritz Schramm, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. ... Men han har ikke bestemte politiske agendaer, som han slår andre i hovedet med. Han har bare en finurlig måde at sætte fokus på bestemte emner på«, forklarer han. Første gang Jan Böhmermann fik den brede offentligheds opmærksomhed, var i 2005, da den 24-årige komiker i radioprogrammet ' Lukas' dagbog' parodierede fodboldspilleren Lukas Podolski.
Periode17. apr. 2016

• TitelKomiker ramt af Erdogans vrede