KOLESTEROL-PANIK DANSKERNE SÆTTER PILLE-REKORD

Presse/medie

Der er en dramatisk stigning i forbruget af kolesterol-medicin. Over 600.000 tager nu medicinen. Men nu viser ny forskning, at pillerne har en meget lille effekt. Det skaber forvirring hos danskerne Forbruget af kolesterolsænkende medicin fortsætter sin himmel-flugt. ... - Jeg mener, den nye viden mangler som perspektiv i lægernes dagligdag, hvor man håndterer patienter med meget generende bivirkninger, siger Jesper Hallas, professor i klinisk farmakologi på Syddansk Universitet og fastslår: - Der er patienter, som har meget stærke bivirkninger, som får beskeden om, at de må bide det i sig for enhver pris. ... Man kan spørge sig selv, om man ikke skal lave nogle studier af specielt den ældre befolkning, som får så meget andet medicin i forvejen, og diskutere, om det her ikke er noget, man kunne undvære. - Statiner er medicin, man giver for at forebygge forskellige sygdomme, og det er, som om vi forventer udødelighed. Og det er nok et lidt for ambitiøst mål, siger Michael Dupont. 143.682.666 piller - det svarer til en stigning på ti millioner piller. ... Når man taler om for højt kolesteroltal, så er det summen af de forskellige kolesteroltyper.
Periode17 okt. 2015

• TitelKOLESTEROL-PANIK DANSKERNE SÆTTER PILLE-REKORD