Klausuler tvinger flere forskere til tavshed

Presse/medie

Flere universitetsforskere bliver pålagt at underskrive tavshedsklausuler af forskellige ministerier. KøbenhavnForskere bliver i stigende grad pålagt at underskrive ministerielle tavshedsklausuler, som betyder, at de ikke må udtale sig om deres resultater. ... - Og det er både skræmmende, og udtryk for et ledelsessvigt og en meget usund kultur på universiteterne, når ingen hidtil har stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor man overhovedet har disse klausuler, siger Heine Andersen til Universitetsavisen.Ifølge Heine Andersen er der kommet en større lukkethedskultur på danske universiteter efter den nye universitetslov i 2003, hvor ledelserne blev mere centraliseret og ikke længere skulle stå til regnskab og forklare sig over for nogen demokratisk valgt forsamling. Professor i jura ved SDU med speciale i ytringsfrihed Sten Schamburg-Müller har set flere tavshedsklausuler de sidste par år og mener, at en del af dem er direkte i strid med forvaltningsloven. - De kontrakter, der blev anvendt af Miljø- og Fødevareministeriet i forbindelse med "gyllegate" og af Undervisningsministeriet under SFI's evaluering af folkeskolen var helt klart ulovlige, siger Sten Schamburg-Müller til Universitetsavisen.
Periode19. aug. 2016

• TitelKlausuler tvinger flere forskere til tavshed
    Mediets navn/udløbRitzaus Bureau
    Dato19/08/2016