Kan man forebygge type 2-diabetes i fosterstadiet?

Presse/medie

Episode 13: Christina Anne Vinter om forebyggelse af type 2-diabetes

Men der er for lidt viden om, hvor stor en forskel det gør for et barn, hvis en mor med overvægt lever sundt under graviditeten. På baggrund af et tidligere forskningsprojekt laver man et opfølgningsstudie med de nu 14-årige børn for at se de langvarige effekter af deres mødres livsstilsændringer under graviditeten.

Hør Christina Anne Vinter, fødselslæge på Gynækologisk Obstetrisk afdeling på Odense Universitetshospital og klinisk lektor ved Steno Diabetes Center i Odense fortælle mere om, hvordan man undersøger effekten af livsstilsændringer hos gravide kvinder med overvægt.

Emne

Periode23. maj 2023

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelKan man forebygge type 2-diabetes i fosterstadiet?
    Grad af anerkendelseNational
    MedietypePodcast
    Land/OmrådeDanmark
    Dato23/05/2023
    BeskrivelseDet er vigtigt at fremme en sund livsstil for børn og unge, fordi det modsatte kan hænge sammen med udvikling af sygdomme som type 2-diabetes i voksenlivet.

URLhttps://sdco.dk/arbejdet-med-diabetes/faglig-opdatering/podcasts/diabetesforskerne
    PersonerChristina Anne Vinter