Kager er pakket ind i papir med fluorstoffer

Presse/medie

FØDEVARESIKKERHED Tærter, roulader, kager og muffins sælges med store mængder af fluorstoffer og mineralske olier i indpakningen, viser test. Når du køber en færdiglavet gulerodskage eller en hindbærroulade i supermarkedet og serverer den, kommer der fluorstoffer på kagetallerkenen i form af indpakningspapiret. ... Forskning fra Syddansk Universitet viste sidste år, at indhold af fluorstoffer i blodet også kan øge risikoen for spontan abort med op til 16 gange. ... Undersøgelsen blev lavet i Odense på baggrund af blodprøver fra 392 kvinder, der var gravide i tiende uge, og resultatet kom i høj grad bag på forskeren bag undersøgelsen, Tina Kold Jensen, som er professor i miljømedicin på Syddansk Universitet. ... Producenter lover bedringOg producenterne af disse fødevarer og den emballage, de sælges i, lover nu at udfase stofferne eller nedbringe indholdet af dem i emballagen.
    Periode11. mar. 2016

• TitelKager er pakket ind i papir med fluorstoffer
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato11/03/2016