Jurister: Injurielov bør laves om

Presse/medie

Ærekrænkelser foregår i vid udstrækning på de sociale medier, men folk bliver ikke straffet for dem Der skal en lovændring til, mener flere eksperter Odense Zoo er i øjeblikket udsat for en regn af skældsord og beskyldninger om dyrplageri efter nyheden om, at den offentligt vil dissekere en død løveunge i morgen. ... Han er uddannet jurist og professor i medieret ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet og mener, at det er problematisk, at det er op til den enkelte at retsforfølge folk, der krænker andre -især når de sociale medier har gjort det så nemt at komme ud med løgnagtige beskyldninger og grove ytringer. ... -Det mest rimelige ville være, at man ændrede loven, så man i grovere tilfælde kunne anmelde det og bede politiet gøre noget. ... -Det er selvfølgelig en udvidelse af deres arbejdsområde, men det virker stødende, at de, der er i offentlig tjeneste, kan få det offentlige til at gå ind på deres vegne, mens de, der er i privat tjeneste ikke kan, selv om det kan være lige så ødelæggende for dem, siger medieforskeren.
Periode14. okt. 2015

• TitelJurister: Injurielov bør laves om