Jordemødre og læger bebrejder sig selv efter traumatiske fødsler

Presse/medie

Når der sker komplikationer under en fødsel, føler læger og jordemødre skyld, viser nyt studie. En del overvejer, om de skal fortsætte i deres job Når et barn kommer til verden, er det forbundet med store følelser. ... Et nyt studie fra Syddansk Universitet viser således, at over en tredjedel af de læger eller jordemødre, der har været en del af en fødsel, hvor enten mor eller barn har lidt varige mén, eller der er sket dødsfald, bebrejder sig selv og føler skyld. Det viser et studie fra Syddansk Universitet, hvor ph. d.-studerende jordemoder Katja Schrøder har spurgt 1237 jordemødre og fødselslæger om deres oplevelser. ... " I disse fagprofessioner har der ikke rigtig været en kultur, hvor man taler om dette.
Periode13. apr. 2016

• TitelJordemødre og læger bebrejder sig selv efter traumatiske fødsler
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato13/04/2016