Jeg er klog på mit barn, men ikke særlig klog på andres

Presse/medie

Den saglige faktuelt funderede debat er afløst af en langt mere personlig debat, der viser længslen mod at blive set af andre, så de ikke forbliver i troen om, at deres verden er et fælles Danmark, hvor de billigste sko koster 2.000 kroner, alle går i seng med Lars Bukdahl, alle stemmer Alternativet, alle stemmer Dansk Folkeparti og alle køber billig øl og slik i Kødbyen. For nylig blev litteraten Mette Høeg lagt for det mest indædte had, som det danske forfattermiljø længe har kunnet mønstre. ... Professor i litteratur på Syddansk Universitet Anne-Marie Mai kalder Mette Høegs kritik »overfladisk, dårligt argumenteret og fordomsfuld«, men hun er enig i, at de personlige beretninger fylder meget netop nu. ... Vi er vant til, at andre udstiller det helt nære i tv-programmer, og vi er blevet vænnet til at ytre os om vores eget liv til mange mennesker på en gang. Han mener, det kan være det, der afspejler sig i litteraturen og i debatten. »Det, vi ser fra 00' erne, er, at man så at sige er sin egen politiker med et politisk program for sin egen tilværelse. Når en kvinde fortæller, at hun vælger at amme sit barn, til det er fem år, så viser hun, at hun prioriterer nærhed og generaliserer det til, at vi skal være gode og nærværende over for vores børn. ... På Information er det et bevidst valg fra debatredaktør Susan Knorrenborgs side.
Periode23. aug. 2015

• TitelJeg er klog på mit barn, men ikke særlig klog på andres
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato23/08/2015