- Jeg er faktisk forarget, når jeg ser, man kan købe tre dåser tun på tilbud

Presse/medie

Professor Philippe Grandjean har i 43 år været dybt optaget af, hvordan den menneskelige hjerne påvirkes af giftstoffer. Et tv-indslag i 1972 om kviksølvforgiftning af en japansk teenagepige var med til at spore ham ind på den vej, der har gjort ham til professor, både i Odense og på Harvard i USA, og sendt ham rundt i verden for at snakke med ofre. I går udgav han bogen " Kemi på hjernen -går ud over enhver forstand", der har været 10 i år undervejs Bruger du al din tid på forskning? ... Jeg fik at vide, at det var de samme folk, som kæmpede for retten til at sælge tobaksvarer til mindreårige og for retten til at markedsføre alkohol nær skoler. ... Derfor valgte jeg at bide det i mig. -Heldigvis fik jeg på en måde det sidste ord. Først konkluderede Videnskabernes Selskab i Washington -på forespørgsel fra Kongressen -at man ved beregning af grænseværdier og indsats over for kviksølvforurening skulle basere sig på mit arbejde. ... Du er professor på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Harvard i Boston, og stadig tilknyttet Syddansk Universitet i Odense. ... Og når jeg sender ansøgninger fra Harvard og får penge fra det amerikanske forskningsråd, er der altid en underkontrakt til SDU, så vi kan drive laboratoriet her og have ph. d-studerende med amerikansk støtte. ... I 1982 ansat som professor i hygiejne på Odense Universitet -i dag professor på Miljømedicinsk afdeling på SDU.
Periode7. nov. 2015

• Titel- Jeg er faktisk forarget, når jeg ser, man kan købe tre dåser tun på tilbud
    Mediets navn/udløbFyens Stiftstidende
    Dato07/11/2015