Ja-partier fravælger flere rettigheder til EU-borgere

Presse/medie

10 retsakter er i første omgang valgt fra, når danskerne skal stemme til december. De koster penge og kommer ikke herboende danskere synderligt meget til gode, men sikrer derimod grundlæggende rettigheder til andre EU-borgere. FRAVALG. ... Derudover er det ifølge Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, adjunkt ved det juridiske fakultet på Syddansk Universitet, særligt kritisk, at man fravælger de dele, der handler om at sikre sigtede og ofres rettigheder. Det betyder eksempelvis, at der kun gives en mundtlig og ikke skriftlig oversættelse af en dom, så en spansk indbrudstyv ikke selv kan læse, hvad han er dømt for, når han sidder tilbage i cellen. Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen er ikke overbevist om, at det kun er økonomi, som har haft indflydelse på de 10 fravalgte retsakter.
Periode1. nov. 2015

• TitelJa-partier fravælger flere rettigheder til EU-borgere