Indien vil lukke rugemorindustri

Presse/medie

GLOBALT Først var det slut med den såkaldte fertilitetsturisme, nu vil Indien helt forbyde brugen af betalte rugemødre. Det milliardstore marked er uetisk og passer ikke med indisk etos, lyder det fra landets regering. BEIJING: Tidligere på måneden kunne Nayna Patel fejre en ganske særlig begivenhed på sin klinik i den lille indiske by Anand. ... I anden omgang blev der helt lukket for udlændinge, og nu ser det ud til, at de vil lukke muligheden for alle, så det for indiske par fremover kun vil være muligt at bruge en nær slægtning som rugemor,« siger Karen Hvidtfeldt Madsen, lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, der forsker i surrogatspørgsmålet. ... Det adresserer den indiske regering slet ikke,« siger Karen Hvidtfeldt Madsen fra Syddansk Universitet. ... I 2007 deltog Nayna Patel i Oprah Winfreys amerikanske talkshow, hvorefter henvendelser begyndte at strømme ind fra alle verdenshjørner. På hendes klinik bor kvinderne på stedet under graviditeten. De bliver betalt mellem 25.000 og 40.000 kroner, mens Nayna Patels firmatjener op til ti gange mere. Der udbetales en bonus på 25 procent i tilfælde af tvillinger. ... »Hvis jeg kan give andre et barn, er det en god dåd.
Periode4. sep. 2016

• TitelIndien vil lukke rugemorindustri