' Ideen om international retfærdighed dør ikke'

Presse/medie

Det er helt klart et tilbageskridt for den internationale retsbevidsthed, at Rusland har trukket sin støtte til den internationale straffedomstol i Haag, men det er ikke noget, der bremser domstolens arbejde eller umuliggør etableringen af en international retsorden. Det er vurderingen fra to af Danmarks førende eksperter i krigsforbryderopgør, professor Frederik Harhofffra Syddansk Universitet, der bl. a. har været dommer ved FN's krigsforbrydertribunal for Eksjugoslavien og lektor Iryna Marchuk fra Københavns Universitet, der har været tilknyttet flere af de store krigsforbryderdomstole, heriblandt domstolen i Haag. »Jeg er stensikker på, at ideen om international retfærdighed ikke dør, bare fordi enkelte lande bakker ud. Den taler jo til hjertet i os alle.
Periode22. nov. 2016

• Titel' Ideen om international retfærdighed dør ikke'