Trods restaurering i 90 ' erne har sydfynsk sø det skidt. Årsagerne kan være mange -det skal forskere og studerende fra SDU nu afklare Ryger der for meget kvælstof fra godsets marker i Hvidkilde Sø? ... Buddene er mange og en gruppe biologistuderende fra Syddansk Universitet skal under ledelse af søeksperten lektor i biolog Henning S. Jensenfra Center for Sørestaurering undersøge søen og tage prøver af vand og søbund frem til maj. ... SDU skal også se på fosforbalancen i Ollerup Sø, men det er ikke relevant at gøre noget ved søen, før den nødvendige spildevandsindsats er gennemført i 2018. ... SDU's undersøgelser giver Svendborg Kommune adgang til materiale, der kan danne grundlag for en ansøgning om penge til at rense søen.
Periode19. mar. 2016

• TitelHvidkilde Sø har brug for en diagnose