Hjerteforeningen maner til ro efter nyt kolesterolstudie

Presse/medie

Det er vigtigt, at patienterne bliver ved med at tage deres medicin uafbrudt og ikke ophører behandlingen uden at drøfte det med egen læge. Det siger Hjerteforeningens forskningschef, Gunnar Gislason, som fastholder, at kolesterolsænkende behandling forebygger blodpropper og slagtilfælde. De seneste dage har medierne omtalt et nyt studie fra Syddansk Universitet (SDU). Overskrifterne har været, at kolesterolsænkende medicin kun giver en meget beskeden ekstra levetid for patienterne. ... Dermed har behandlingen i den virkelige verden større effekt på at forebygge død. Lederen af det nye studie, professor Jesper Hallas, Klinisk Farmakologi, SDU og Odense Universitets Hospital, er netop citeret for at sige, at overlevelsesgevinsten ventes at være større, hvis man fortsætter i en længere periode. Derfor anbefaler Jesper Hallas også fortsat at tage kolesterolsænkende midler, hvis man har haft en blodprop eller har meget højt kolesteroltal.
Periode21 okt. 2015

• TitelHjerteforeningen maner til ro efter nyt kolesterolstudie
    Mediets navn/udløbBrande Bladet
    Dato21/10/2015