Himlen. Hvad ved vi egentlig om den?

Presse/medie

I morgen fejres Kristi himmelfart, hvor Jesus forlod jorden. Men hvad ved vi om den himmel, han steg op til - og om himlen over os generelt? Kristeligt Dagblad har søgt svar i teologien, kunsten og videnskaben Der var en tid, hvor teologer og astronomer havde den samme forståelse af, hvad himlen var. ... I Det Nye Testamente får vi lov til at komme lidt tættere på, siger lektor i Det Nye Testamente på Aarhus Universitet Kasper Bro Larsen. Det sker især i Johannes' Åbenbaring, hvor forfatteren skriver, at han så en ny himmel og en ny jord, da den første himmel, jord og havet var forsvundet. " Han beskriver det nye Jerusalem, en fantastisk rig guldby med livets træ i midten, som man kan spise af for evigt. Byen bliver et symbol på himlen, hvor man inde bag murene er i sikkerhed." Generelt er der ifølge Kasper Bro Larsen en grundtanke om, at himmel og jord skal mødes i Det Nye Testamente. " Himlen er stadig det sted, hvor Gud er, og et billede på alt det, mennesker ikke kan nå og få. Men det er også en verden, som jorden kan spejle sig i, og tanken er, at det guddommelige og menneskelige skal smelte sammen. ... Nørregaard Frandsen, professor og leder af H. C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet, kan man i sproget tale om en poetisk, en naturvidenskabelig og en religiøs himmel.
Periode4. maj 2016

• TitelHimlen. Hvad ved vi egentlig om den?
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato04/05/2016