Hjemme hos: Meltem Daysal og Mircea Trandafir Efter utallige flytninger og fire års dobbelt husførelse i henholdsvis Holland og Canada havde Meltem Daysal og Mircea Trandafir brug for at slå rødder sammen og skabe en stabil hverdag. Det er de i gang med i det sydlige Odense, hvor de har bygget et 194 kvadratmeter stort et-planshus og indrettet det i minimalistisk skandinavisk stil En svag varme breder sig fra den frithængende bioethanolpejs i husets store, centrale rum. ... Begge er ansat som lektorer på Syddansk Universitet i Odense, og til at begynde med boede de til leje i et lækkert rækkehus i Skibhuskvarteret. ... Ikke at parrets økonomi fejlede noget, men det gav problemer, at Meltem Daysal som ikke-EU-borger skulle have boet i Danmark i fem år, før hun må bygge. Efter afslag på afslag havde parret egentlig sat byggeplanerne i bero, da chefkonsulent Bo Strange Petersen fra Eurodan tog dem med til Fynske Bank i Børkop, hvor lånet gik igennem. Byggeriet begyndte den 1. april sidste år, og 1. september stod de 194 kvadratmeter klar til at flytte ind i. -Nu kan vi købe det, vi virkelig vil. Vi har ikke brug for 200.000 ting men for nogle få, smagfulde ting. ... De er begge uddannet økonomer og lektorer ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet i Odense.

Periode20. mar. 2016

• TitelHer skal vi slå rødder