Hedegaard får bøde for at bryde navneforbud

Presse/medie

Dom. Den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, har fået en bøde på 10.000 kroner for at have offentliggjort navnet på den mand, der er sigtet for drabsforsøg mod ham, da manden er beskyttet af navneforbud. Lars Hedegaard tror ikke længere på retssystemet. Retten på Frederiksberg idømte fredag Lars Hedegaard en bøde på 10.000 kroner for at have brudt navneforbuddet, der beskytter den mand, som er sigtet for at have skudt mod den 73-årige debattør. ... »Vi er godt tilfredse med, at retten har fulgt vores påstand om en bøde, men også at retten har afvist den nødretsbetragtning, som Lars Hedegaard og forsvareren gjorde gældende.« Den drabssigtede har tidligere været fængslet i Tyrkiet, men han blev løsladt af myndighederne og er nu internationalt efterlyst. Selv om hans navn allerede har været bragt i offentligheden, kalder Sten Schaumburg-Müller, der er professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, det for et »sundhedstegn«, at retten har fastholdt navneforbuddet. »Det understreger retsprincippet om, at det er domstolene, der skal dømme, også selv om det kan virke urimeligt i en konkret situation.« Eva Smith, der er professor emeritus ved det juridiske fakultet på Københavns Universitet, mener ikke, at dommen er overraskende, og hun peger på, at Lars Hedegaard mangler forståelse for den drabssigtedes retssikkerhed.
Periode5. mar. 2016

• TitelHedegaard får bøde for at bryde navneforbud
    Mediets navn/udløbBerlingske
    Dato05/03/2016