Højrepopulistisk præsidentkandidat i Østrig er stueren fra begyndelsen

Presse/medie

Østrig kan blive det første vesteuropæiske land med en højrepopulistisk præsident ved magten. Frihedspartiets kandidat, Norbert Hofer, fik 35,3 procent af stemmerne ved søndagens første valgrunde For 16 år siden var østrigeren Jörg Haider fra Frihedspartiet den formentlig mest kontroversielle person i EU - og sanktionerne mod Østrig som følge af partiets regeringsdeltagelse det hedeste europæiske debatemne. ... " Det har været så uklart, hvad regeringen egentlig ville, og i en situation med dårlig økonomi, stigende arbejdsløshed og pres fra flygtninge har det skabt en enorm utilfredshed med de siddende politikere," siger hun. En meningsmåling viste for nylig, at kun 12 procent af østrigerne mener, at landet bevæger sig i den rigtige retning. Uanset, hvordan resultatet falder ud den 22. maj, er ét dog sikkert, mener Moritz Schramm, lektor i tyske studier ved Syddansk Universitet.
Periode26. apr. 2016

• TitelHøjrepopulistisk præsidentkandidat i Østrig er stueren fra begyndelsen