Grænseværn er et dyrt og dårligt tiltag mod terror

Presse/medie

TERRORBEKÆMPELSE Lande vil droppe de åbne grænser på grund af terror. De overser, at problemet reelt er politiets dårlige samarbejde, siger forskere. Efter angrebene i Paris er åbne grænser alt for farlige. ... I stedet for at sætte grænsepæle op bør man tale om mere samarbejde mellem politimyndigheder«, siger Gerd Battrup, der er lektor ved Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet. ... Det vil kræve enorme ressourcer og ekstreme mængder af tid, hvis de alle skal kontrolleres dagligt. ... »Det ville være et kæmpe slag mod EU's økonomi. Den er blevet så globaliseret, at for mange virksomheder er de nationale markeder ikke relevante længere - de er afhængige af verdensmarkedet«, siger Olivier Walther, der er i dag er lektor ved Syddansk Universitet.
    Periode19. nov. 2015

• TitelGrænseværn er et dyrt og dårligt tiltag mod terror
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato19/11/2015